Martijn over The Flavour Co.

Martijn Lambeck – Eigenaar The Flavour Co.

Leestijd: 2 minuten

Ik ben Martijn Lambeck, eigenaar van The Flavour Company. In dit artikel vertel ik je graag meer over de achtergrond van mijn bedrijf en het idee achter mijn producten.

Wat doet The Flavour Co?

Wij maken proeverijen voor thuis in verschillende smaakvarianten. Dit zijn onze Tasting Boxes. Ontdek whisky/gin/limoncello maar ook non-alcoholische versies zoals olijfolie en thee. De Tasting Boxes inspireren en informeren op een leuke manier. Je ontdekt nieuwe smaken, vindt nieuwe favorieten en je leert tegelijkertijd over de soorten drank.

Wat is het diepere idee achter het product?

Het proeven van nieuwe smaken staat centraal. Maar we voorzien de eindgebruiker ook zeer ruim van kennis in de vorm van facts, tips & tricks. Zowel fysiek als online. Onze visie: in je linkerhand een goed glas whisky en in je rechterhand je telefoon met inspirerende content: een walkthrough door de distilleerderij of een boekje met proefnotities.

Wie zijn je klanten?

Het gros van onze verkopen is zakelijk als relatie- of transactiegeschenk. Uiteraard met piekmomenten richting kerst. Maar ook het aandeel van consumenten groeit stevig door via partners als Greetz.nl, Bol.com en fysieke retailers. Alles wat wij maken is gericht op zowel de ontvanger (unboxing, kwaliteit, kennis) als de gever (productdesign, prijs-kwaliteit). 

Wat kan The Flavour Co. voor haar B2B klanten doen?

Wij horen geregeld dat ontvangers het product zó leuk vinden dat het zichtbaar in de kamer/keuken wordt gezet. Dat zegt eigenlijk alles en is voor ons een groot compliment. Wij bieden ruime en volledige (individuele) personalisatie v.a. laagdrempelige aantallen. Onze Tasting Boxes mét personalisatie van het bedrijf geeft een nog grotere en mooiere ervaring voor de ontvanger.

Wat onderscheidt The Flavour Co. van andere aanbieders?

Onze Tasting Boxes hebben een uniek design met persoonlijke elementen. Echter onderscheiden we ons het meest met het bieden van kennis en een volledige gebruikerservaring. 

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Begin 2014 zijn we gestart met een whiskyblog i.c.m. een membership voor whisky proefpakketten. Vanuit onze nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken is The Flavour Co. ontstaan waarbij we zelf en via diverse partners een breed assortiment thuisproeverijen verkopen. Samen met een enthousiast team van 5-10 personen maken we mooie producten.

Waar ben jij het meest trots op?

Uiteindelijk zijn dat de 100% positieve waarderingen die puur met het product te maken hebben. Gevers die meer dan 1x een product kopen en terugkomen. Maar natuurlijk ook als bedrijven onze producten kiezen als zakelijk geschenk aan medewerkers/relaties.

Wat is je doel met The Flavour Co?

Ieder jaar maken wij onze producten weer een stukje beter, slimmer, mooier of leuker om te geven. Wij blijven nooit stil staan. De laatste paar jaar groeien we flink. Door met goede partners te blijven samenwerken en door gewoon hele mooie producten te maken ben ik ervan overtuigd dat we de komende jaren nog meer liefhebbers bereiken en nog harder groeien.

Tot slot: wat drink jij eigenlijk zelf het liefst?

Ondanks dat we in 2014 vanuit eigen liefhebberij een whiskyblog zijn gestart, drink ik zelf tegenwoordig nauwelijks nog whisky. Ik heb een aantal jaren geleden grappa ontdekt: een hate-or-love distillaat van druivenpulp. In mijn geval dus absolute liefde voor Grappa!