Sir Edmond

Je proeft een New Western Gin uit Nederland. Deze gin bevat een alcoholpercentage van 40%. Het is ‘s werelds eerste gin met een vanille-infusie.

Te ontdekken in

Een sample van deze whisky is (of was) te proeven in: Flavour Pack Lage Landen /  Flavour Pack Classics / Tasting Box Gin 5.1 / Tasting Box Gin 5.2 / Tasting Box Gin 6.1 

Bestel een Tasting Box op Bol.com

Gin Trivia

In Europa is vastgesteld dat gin een drank moet zijn op basis van neutrale alcohol, op smaak gebracht met jeneverbes en een minimum alcoholpercentage van 37,5%. Deze neutrale alcohol mag opnieuw worden gedistilleerd met verschillende kruiden, maar mag ook essences bevatten. De meest voorkomende ginsoort is een London Dry Gin. "Dry" is het tegenovergestelde van gezoet. Bij gin is het dan ook zo dat er nagenoeg geen suiker mag worden toegevoegd aan de drank. Een London Dry Gin is een heel eigen stijl op zich. Het is niet aangezoet, want dry, en heeft de heilige drie-eenheid aan smaken: jeneverbes, koriander en citrus. Let op: Een London dry gin hoeft dus niet per se in Londen gemaakt te zijn.

Click & learn

Haal meer uit jouw thuisproeverij met deze handige links.