Teeling Small Batch Rum Finished

Je proeft een Ierse Blended Malt Whiskey met een alcoholpercentage van 46%. Een vrij nieuwe whiskey, gemaakt door de jonge broers Teeling.

Thuisproeverij

Bestel nu een Tasting Box op onze shop en krijg 20% korting met de kortingscode "welkom".

Bestel een Tasting Box Verzend een Digitale Giftcard v.a. €5,-

Whisky Trivia

De Amerikanen en Ieren hebben het over whiskey. Schotten, Canadezen en de rest van de wereld gebruikt de term whisky. De Ieren hebben de letter "e" toegevoegd aan het woord.

Single malt whisky is de meest tot de verbeelding sprekende whiskysoort. Het is een drank dat gedistilleerd is van 100% gemoute gerst in één enkele distilleerderij, dat gerijpt heeft in eikenhouten vaten voor een minimum van 3 jaar en 1 dag, een minimum alcoholpercentage heeft van 40% en waar geen smaakstoffen aan is toegevoegd. Slechts 10% van alle whisky die ter wereld gedronken wordt is single malt. Blended whisky bestaat uit een gedeelte malt whisky en een gedeelte graan whisky. Soms gaan er wel tot 50 verschillende soorten whisky in een blend. Bourbon whiskey wordt gemaakt in de VS. Het grootste gedeelte wordt gemaakt in Kentucky en Tennessee. Het is een drank met een minimum alcoholpercetage van 40%, gerijpt in nieuwe, aan de binnenkant gebrande, eikenhouten vaten en geproduceerd met minimaal 51% maïs.

Click & learn

Haal meer uit jouw thuisproeverij met deze handige links.