NATURALLY CALM

Een prachtige mix van kruiden en bloemen zorgt voor een echt ontspannende thee. Lavendelknoppen, zoethout, kaneelschors en zwarte peper zijn gecombineerd om je te kalmeren. Een heerlijke, opwarmende aroma brengt je in een gelukzalige toestand. Deze prachtige mix is daarnaast theïnevrij..

ZET INSTRUCTIE

Naturally Calm is het lekkerst na 2-3 minuten trekken in water van 100 graden.

INGREDIËNTEN

Zoethout, lavendelknoppen, muntblaadjes, kaneelstukjes en zwarte peper

Thuisproeverij

Bestel nu een Tasting Box op onze shop en krijg 20% korting met de kortingscode "welkom".

Bestel een Tasting Box Verzend een Digitale Giftcard v.a. €5,-

De geschiedenis van thee

Volgens diverse legendes is thee drinken zo’n 5000 jaar geleden ontstaan. Eén van de bekendste verhalen is die van keizer Shen Nung uit 2737 voor Christus. Shen Nung was een leider, geleerde en kruidkundige. Hij nam uit hygiënische overwegingen de keuze om voortaan al het drinkwater eerst te koken. Op een warme zomerdag, tijdens één van zijn lange reizen, stopte hij om even te rusten onder (wat later bleek) een wilde theestruik. Hij kookte zijn water en het begon flink te waaien. Zo hard dat enkele blaadjes van de struik in het gekookte water werden geblazen. Het water kleurde licht bruin en dit wekte de interesse van de keizer. Hij nam een paar slokken en ontdekte dat het drankje erg verfrissend was en een heerlijke smaak bevatte. Dit was, zo wil de legende ons doen geloven, de geboorte van thee.

Wist je dat Nederland (in de tijd van de VOC) het eerste land was dat thee vanuit het Oosten naar Europa bracht? Rond 1610 werd een eerste kleine hoeveelheid thee naar Nederland gebracht. Pas in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heen gebracht. Thee was op dat moment nog een zeer dure drank en kon alleen gedronken worden door rijke mensen. Die bouwden daarvoor in hun tuinen soms zelfs speciale theehuizen. In de 18e eeuw werd theedrinken pas echt gemeengoed in Nederland. Toen begon de VOC de thee direct te importeren uit China. Op Java en Sumatra werden door de Nederlanders theeplantages aangelegd. De Engelsen deden hetzelfde in India en op Sri Lanka (toen Ceylon, vandaar de naam ‘ceylonthee’).

Click & learn

Haal meer uit jouw thuisproeverij met deze handige links.