Michter’s Small Batch Bourbon

Je proeft een bourbon whiskey uit Amerika met een alcoholpercentage van 45,7%. Michter’s Bourbon heeft smaaktonen van rijke karamel met gebalanceerde vanille, steenvruchten en heeft een rokerige diepte. Michter’s Bourbon heeft een eiken afdronk.

Te ontdekken in

Een sample van deze whisky is (of was) te proeven in: Tasting Box #5 Deluxe.

Bestel een Tasting Box op Bol.com

Whisky Trivia

De Amerikanen en Ieren hebben het over whiskey. Schotten, Canadezen en de rest van de wereld gebruikt de term whisky. De Ieren hebben de letter "e" toegevoegd aan het woord.

Single malt whisky is de meest tot de verbeelding sprekende whiskysoort. Het is een drank dat gedistilleerd is van 100% gemoute gerst in één enkele distilleerderij, dat gerijpt heeft in eikenhouten vaten voor een minimum van 3 jaar en 1 dag, een minimum alcoholpercentage heeft van 40% en waar geen smaakstoffen aan is toegevoegd. Slechts 10% van alle whisky die ter wereld gedronken wordt is single malt. Blended whisky bestaat uit een gedeelte malt whisky en een gedeelte graan whisky. Soms gaan er wel tot 50 verschillende soorten whisky in een blend. Bourbon whiskey wordt gemaakt in de VS. Het grootste gedeelte wordt gemaakt in Kentucky en Tennessee. Het is een drank met een minimum alcoholpercetage van 40%, gerijpt in nieuwe, aan de binnenkant gebrande, eikenhouten vaten en geproduceerd met minimaal 51% maïs.

Click & learn

Haal meer uit jouw thuisproeverij met deze handige links.